Активист на НФСБ с ново щедро дарение за УМБАЛ - Бургас
08.04.2020г.

Председателят на общинската структура на НФСБ в Камено – инж. Иван Кузманов, направи второ щедро дарение в полза на УМБАЛ-Бургас. Финансовата подкрепа, която той оказва на лечебното заведение, до този момент е на обща стойност 40 хиляди лева.

Сега земеделският производител от Русокастро предостави 11 хиляди лв, като само преди седмица той първи се отзова в подкрепа на болницата с парични средства в размер на 29 хиляди лева. Желанието му е новото дарение да бъде разпределено за закупуването на предпазни средства и защитни облекла, както и за допълни възнаграждения за медицинския персонал, който води борбата с Ковид-19 на първа линия.

Кузманов се доверява напълно на преценката на директора на бургаската болница доктор Бойко Миразчийски за правилното администриране на финансовата подкрепа.

От своя страна, доктор Миразчийски прие с благодарност дарението и уточни, че средствата ще бъдат в помощ и за закупуването на жизненоважна апаратура за болницата.

По думите му, УМБАЛ - Бургас има нужда от инфузионни помпи, пациентски монитори, както и от фибробронхоскопи, и част от дарението на Кузманов ще бъде разпределено именно за закупуването на тази изключително важна апаратура.