НФСБ с дарение за лекарите и жителите на Дупница, в Котел патриотите помагат като доброволци
15.04.2020г.

Председателят на НФСБ в Дупница Христо Христов дари маски и ръкавици на екипа на Многопрофилната болница „Свети Иван Рилски“ в града като жест на съпричастност към всички, които са на първа линия в битката срещу заразата на CОID 19.

Предпазни средства получиха и жителите на Дупница. Заедно с Христов в дарителската кампания се включи и секретарят на организацията на НФСБ в Дупница Гергана Васева. „В кризисна ситуация като днешната е важно да споделяме отговорността, да бъдем заедно и да помагаме“, подчерта Христо Христов.

Председателят на НФСБ в Дупница направи дарение от предпазни средства и за Дома за стари хора в Кочериново.

Дарителската кампания в подкрепа на борбата срещу коронавируса, която народните представители на НФСБ започнаха още през март, предоставяйки респираторен апарат на Инфекциозна болница в София – продължава. Заместник-министри от квотата на патриотичната формация, областни управители и техните заместници от различни градове на страната, общински съветници и активисти продължиха инициативата, предоставяйки с лични средства предпазни материали и оборудване на местните болници.

Във времето на криза начело на доброволците в Котел застана общинският съветник от квотата на НФСБ в листата на ГЕРБ Захари Стоянов. Всички те помагат на възрастните хора в градчето. Сред хората, които се грижат за възрастните хора, е и председателят на НФСБ в Котел Живко Тодоров.

Припомняме, че доброволец на Социалния патронаж в Бургас стана и народният представител от НФСБ и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Валентин Касабов.