НФСБ: Когато има болест – да слушаме лекарите, политиците да не се правят на лекари
Изслушване в НС ще има, но това е безсмислен епизод от оперетата „механично заяждане“ на г-жа Нинова, казва Валери Симеонов
28.04.2020г.

„Искането на БСП е пореден епизод от оперетата „механично заяждане“. Г-жа Нинова, която вижда съществуването си в политиката единствено като опит за противопоставяне с министър-председателя или с други думи – опит да свети с отразена светлина, за пореден път внася едно безсмислено предложение“.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на ТВ Европа тази сутрин.

Той беше категоричен, че ако опозицията и Нинова са имали нужда от компетентна информация, свързана с разпространението на коронавируса – би трябвало да поканят на изслушване Щаба, главния здравен инспектор или някой от хората, които отговарят за това. Ако са имали нужда от изслушване на административните мерки и това какви мерки взима държавата – е трябвало да поканят здравния министър, на когото всички в НС вмениха правото да издава заповеди, свързани с противодействие на разпространението на заразата. „Но както виждате – опозицията не прави нито едното нито другото, а просто търси поредната оперетна сценка, която да бъде излъчвана по телевизиите“, заключи Валери Симеонов.

По думите му имаме сериозен щаб, съставен от професионалисти, който информира българските граждани сутрин и вечер. „Не познавам друга държава, в която това да се прави така“, подчерта лидерът на НФСБ.

Изслушване ще има – министър-председателят ще бъде в залата на НС, ние също. За да не продължат упреците в безотговорност и неуважение към политическия опонент, съобщи Валери Симеонов.

Позицията на НФСБ е, че когато има болест – трябва да се слушат лекарите.

„Аз бих препоръчал на някои мои колеги да на се изживяват като лекари, защото могат да си спечелят прозвището „Д-р Смърт“. НФСБ е за спазване на мерките в размера, мащаба и срока, които Щабът е решил. И приказките за прекратяване на извънредното положение преди това да е препоръчано от Щаба не е нищо друго, освен опит за подмазване на част от хората – или иначе казано – популизъм. Тези радетели за психическото здраве на гражданите, които са затворени в къщи, да не забравят, че психически болести имат живите хора. Мъртвите нямат нищо!“, подчерта Валери Симеонов.